Vinylester zwembaden

De zwembadwand en vloer van deze zwembaden wordt in verschillende lagen opgebouwd met polyesterlagen & vinylester. Ze worden meestal in één stuk gemaakt, geleverd en geplaatst. Hun hoge waterdichtheid, snelle plaatsing, laag onderhoud en UV-bestendigheid zijn de belangrijkste troeven.

Wat zijn vinylester zwembaden

Vinylester zwembaden zijn zwembaden die gebruik maken van vinylesterhars in de opbouw van de kuip. Er zijn composiet glasvezel zwembad fabrikanten de maar meerdere lagen vinylesterhars gebruiken en er zijn glasvezel zwembad fabrikanten die slechts 1 laag gebruiken.

De kwaliteit van de kuip is veel hoger indien meerdere lagen vinylesterhars worden gebruikt. Zwembaden met minder lagen vinylesterhars zijn minder sterk, gevoeliger aan krimp, minder weerstand tegen corrosie en scheurvorming.

Opbouw vinylester zwembad

De opbouw van renovatie van vinylester zwembaden gebeurd door de aanbreng van lagen glasvezel met vinylester, precoat en een afwerking met een topcoat. De afwerking kan gebeuren op beton, metselwerk, bezetwerk of chape.

 • Afwerking met een gekleurde gellaag of topcoating
 • Corrosiebestendig vinylesterhars met glasvezellaag
 • Structurele polyesterhars met glasvezellaag
 • Buitenlaag van polyesterhars

Gelcoating

De toplaag of gelcoating is anti-bacterieel en vermindert drastisch de kans op algengroei in het zwembad. De toplaag kan verschillen in kleur en structuur. Zo kan je kiezen tussen een standaardkleur met egaal kleuroppervlak, een decoratieve afwerking met steeneffect of met een glinstering en schittering effect. De gelcoating vormt geen gevaar voor de gezondheid.

Voor- en nadelen vinylester zwembaden

 • + snelle plaatsing
 • + veel vormen & kleuren mogelijk
 • + laag onderhoud
 • + hoge UV weerstand & krimp
 • + hoge weerstand tegen algen en bacterievorming
 • + hoge weerstand tegen chemicaliën en chloor
 • - maatwerk niet mogelijk
 • - duurder dan polyesterbad

Standaardafmetingen vinylester zwembaden

Vinylester zwembaden zijn te verkrijgen in tal van afmetingen. Het nadeel is dat je dient te kiezen tussen het aanbod van de fabrikant.

 • Lengte: 5/6/7/8/9/10/11/12 meter
 • Breedte: 3/4/5 meter
 • Diepte: 1.50/2 meter

Er zijn een aantal criteria die de afmeting van je zwembad zullen bepalen.

Kleuren vinylester zwembaden

Vinylester zwembaden zijn te verkrijgen in een aantal kleuren zoals: wit, blauw, grijs, lichtgrijs en lichtblauw.

Trappen

De zwembaden zijn te verkrijgen met tal van hoek- en design inlooptrappen. De trappen worden in 1 stuk verwerkt in de kuip. Afhankelijk van de vorm van het zwembad kan je kiezen zoals een rechte inlooptrap, 1 of meerdere trappen in de hoek, ronde trappen, rechte trappen... uiteraard zijn er ook modellen verkrijgbaar zonder trap. Hou er rekening mee dat een trap veel plaats inneemt. Bij een klein model kan je eventueel opteren om een inox trap te plaatsen.

Vinylester vormen

Het vinylester zwembad is te verkrijgen in zeer veel verschillende vormen. Populair zijn de rechthoekige, ovale, kidney en Romeinse zwembaden. Ronde zwembaden worden meestal geplaatst als kinderzwembad. De kostprijs is afhankelijk van de grootte en de vormkeuze. Zo zal een rechthoekig zwembad veel goedkoper zijn dan een lagunezwembad of een zwembad met zeer grillige vormen.

Onderhoud & reiniging vinylesterbaden

Een vinylester zwembad vraagt zeer weinig onderhoud t.o.v. een bouwkundig zwembad. Uiteraard dien je rekening te houden met de ligging en oriëntatie van het zwembad.

Toebehoren & afwerking

De rand van hetvinylester zwembad kan perfect afgewerkt worden met een boordsteen, zwembadtegels of in een houten afwerking. Je kan ook opteren om eventueel een zwembadbedekking of overkapping te laten plaatsen. Je kan het zwembad voorzien van zwembadjets of van een sfeervolle zwembadverlichting.

Prijs & offerte

De grootte en kwaliteit zal de prijs van een vinylester zwembad bepalen. De prijs van de plaatsing van een vinylester zwembaden kan je makkelijk vergelijken via onze site. Je kan een gratis offerte aanvragen bij verschillende aannemers en fabrikanten gespecialiseerd in zwembadbouw en zwembadaanleg.

Offerte vinylester zwembad aanleggen