Zwembadverlichting

Zwembadverlichting geeft een sfeervolle extra dimensie aan uw tuin en zwembad. De zwembadverlichting is uit te breiden naar meer-kleurenverlichting met verschillende kleurprogramma’s, en afstandsbediening. Uiteraard wordt gebruikt gemaakt van energiezuinige powerled-verlichting. Wij geven de opties weer.

Voordelen van ledverlichting

Led verlichting voor zwembaden worden meer en meer geplaatst dankzij de grote voordelen van led-verlichting zoals het zeer laag energieverbruik, hoge duurzaamheid, groot kleurenpallet enz... Het vergt een vrij grote investering maar deze wordt dankzij de duurzaamheid van de lampen vrij snel terugverdiend. Geef sfeer aan jouw binnenzwembad en buitenzwembad dankzij het groot aanbod verlichting.

We maken steeds een onderscheidt tussen inbouwspots en opbouwspots.

Led wandverlichting via magneet / batterijen

Dergelijke verlichting wordt tegen de wand van het zwembad geplaatst. De verlichting blijft hangen dankzij en ingebouwde magneet. Deze verlichting is enkel toepasbaar bij metalen zwembaden en/of opzetzwembaden met een metalen wand. Er is geen gevaar voor shock daar de led lamp aan de binnenzijde wordt geplaatst en de stroomunit aan de buitenzijde van het zwembad. De lamp werkt trouwens met een transformator. Via een magnetisch veld wordt de stroom door de wand doorgegeven.

Uiteraard bestaat er ook zwembadverlichting op batterijen die blijft hangen aan de wand dankzij een magneet.

Ingebouwde led wandverlichting

De led zwembadlamp voor inbouwzwembaden wordt in de stalen wand of wand van het houten inbouwzwembad ingebouwd. Dankzij de meegeleverde dichtingsringen, blijft het zwembad waterdicht. De veiligheidstransformator zorgt voor zorgeloos en veilig zwemmen. Dergelijke verlichting dient aangesloten te worden aan het stroomnet. De led-lampjes zorgen 's avonds voor een kleurrijke versiering van het zwembad. Via een afstandsbediening kan je de verlichting dimmen of kiezen met welk kleur je het zwembad wenst te verlichten.

Plaats om de 3 à 4 meter een spot, ongeveer in het midden van het zwembadwater. Plaats de verlichting in de lengte van het zwembad.

Drijvende ledverlichting

Er kan ook geopteerd worden voor drijvende verlichting. Deze laat men los op het wateroppervlak drijven. Dergelijke verlichting werkt meestal op batterijen of op zonne-energie. Er bestaan tal van drijvende ledlampen in verschillende kleuren. Meestal gaat het om feestverlichting.

Led zwembadlamp op waterkracht

De zwembadlamp op waterkracht wordt geplaatst op de inspuiters van het zwembad. Door de waterkracht heeft u geen accu of extra batterijen nodig om de verlichting te laten werken. De zwembadverlichting op waterkracht bestaat uit wit licht of kan afgewisseld worden met verschillende kleuren. Je kan de intensiteit van de verlichting regelen. De zwembadpomp dient wel voldoende capaciteit te hebben om de verlichting te laten werken. Vraag goed na of de pomp dit aankan.

Ophangsystemen aan de wand / Inhang onderwaterlamp

Deze lampen worden gemonteerd aan de toprail / bovenzijde van het zwembad en werkt via een transformator wat zwemmen veilig maakt.

Bestaande halogeen zwembadverlichting vervangen door powerled

Het is mogelijk om je bestaande halogeen zwembadverlichting te vervangen door ledspots. De ledlampen zijn heel energiezuinig dankzij het gebruik van LED technologie (SMD LEDS) en kunt u zelf de kleur van het licht bepalen dankzij een afstandsbediening.

Wanneer je zwembadverlichting koopt, controleer je best even de IP-waarde. Deze twee cijfers geven de bescherming tegen vuil en vloeistoffen weer. Om veiligheidsredenen moet een onderwaterverlichting steeds een IP-waarde van 68 hebben.

Offerte zwembad aanleggen