Privé buitenzwembad aanleggen

Privézwembad in de tuin

Heb je genoeg plaats en budget, dan kan je opteren om een mooi buitenzwembad te plaatsen in de tuin dat bestaat uit beton of kunststof. Wens je een goedkoop buitenbad, dan bestaan er tal van soorten voor ieders budget en mogelijkheden.

Buitenzwembad in de tuin plaatsen? Op zoek naar een openluchtzwembad? In de zomer kan je volop genieten van het zwembad, zeker als het warm is. Het zwembad buiten plaatsen heeft een aantal voor-en nadelen.

Ondergronds of bovengronds

Eerst en vooral kan je kiezen tussen een inbouw buitenzwembad ( ondergronds zwembad ) en een opbouw/opzet zwembad ( bovengronds zwembad ). Of je kan ook opteren om het zwembad gedeeltelijk in te graven. Een ondergronds buitenbad is een heel stuk duurder t.o.v. een gewoon opzetzwembad daar er graafwerken aan te pas komen. Er zijn ook zeer veel technieken mee gemoeid.

Bouwkundig buitenzwembaden

Aanleg privézwembad in beton

Het bouwkundig buitenzwembad is een zwembad dat totaal op maat gemaakt wordt. Meestal worden ze opgetrokken op basis van beton & betonproducten. Het betonzwembad bestaat uit 4 betonwanden en een betonvloer. Ze kunnen worden opgetrokken met betonblokken, polystyreenblokken of afgewerkt worden met spuitbeton. Ze kunnen ook opgebouwd worden met préfab betonelementen. Dit soort zwembaden zijn de duurste zwembaden. Nadien worden ze afgewerkt met een polyester coating, mozaïek, keramische zwembadtegels, natuursteen tegels, waterdichte pleister of coating of met een zwembadfolie.

Inbouw buitenzwembaden

Plaatsing zwembad

Opteer je voor een inbouw privé buitenzwembad dan dien je een kuil te laten graven. Aangezien deze zwembaden ingebouwd zijn, dient de zijwaartse druk opgevangen te worden. Meestal gaat het om kunststof zwembaden die in 1 stuk worden ingegraven. Ze kunnen ook uit een inbouwpakket bestaan waarbij verschillende onderdelen ter plaatse aan elkaar worden geplaatst.

Opbouw ( opzet ) / inbouw buitenzwembaden

Opzetzwembad voor kinderen

Onder het opbouw buitenzwembad verstaan we de zwembaden die worden opgesteld of opgebouwd volledig of gedeeltelijk boven het maaiveld. Zij bestaan uit verschillende onderdelen en zitten meestal in 1 pakket. Dergelijke zwembaden zijn veelal zelf te plaatsen.

Type buitenzwembaden

Mooi infinity buitenzwembad

Het inbouw buitenzwembad kan uitgevoerd worden als onderloop buitenzwembad, overloop buitenzwembad en skimmer buitenzwembad. Uiteraard zijn er ook de luxueuze zwembaden.

Voor- en nadelen buitenzwembad

  • + het water warmt makkelijk op door zonnewarmte ( minder energieverbruik )
  • + makkelijke plaatsing t.o.v. een binnenzwembad
  • + ruime keuze modellen en types ( opbouw / inbouw )
  • + terug afbreekbaar na gebruik ( opzet / opblaasbaar )
  • - meer onderhoud dan een binnenzwembad ( groene aanslag / algen / bladeren )
  • - permanent bouwwerk ( inbouw )
  • - veel plaats nodig ( grote inbouwzwembaden )
  • - vaste kosten verwarming door energieverbruik
  • - plaatsing afdekking nodig ( winter & zomer )

Richtprijs binnenzwembad aanleggen

De aanleg of plaatsing van een buitenzwembad is een vrij dure investering. Vooraleer je je geld uitgeeft dien je jezelf goed te informeren over de mogelijkheden. Uiteraard speelt de aankoopprijs en de bijhorende kosten hierbij een rol. Wij raden aan om de buitenzwembad prijzen te vergelijken bij verschillende zwembadbouwers in uw buurt. Klik hier om een offerte aan te vragen.

Offerte buitenzwembad aanleggen