Skimmerzwembaden

Wat is het skimmer zwembad?

Het zwembad met boord

Het skimmer zwembad is een binnenzwembad of buitenzwembad in de tuin waarbij de skimmers visueel zichtbaar zijn. Deze bevinden zich een paar centimeter onder de zwembadboord en zorgen voor de afvoer van overtollig zwembadwater en drijvende vuilresten ( papier, speelgoed, bladeren, olie, takjes...)

Het niveau van het zwembadwater bevindt zich ongeveer in het midden van de skimmers. Het voordeel van het skimmerzwembad is dat het water niet over de zwembadboord loopt maar een paar centimeter er onder blijft. Visueel is dit niet zo mooi maar de kans op lekkage is zeer gevoelig kleiner dan bij overloopzwembaden.

Skimmers worden ingewerkt bij zowel bouwkundige zwembaden ( beton, metaal, polyester... ) als kunststof zwembaden.

Hou je niet van zichtbare skimmers, dan kan je nog steeds opteren voor de aanleg van een inbouwzwembad zoals een overloopzwembad of onderloopzwembad of de plaatsing van een opzetzwembad of opblaasbaar zwembad.

Afwerking & opties skimmerzwembaden

Bestrating & boord

Kies een mooie bestrating rondom het zwembad zoals natuursteen tegels of keramische tegels. Of hou je liever van een houten buitenterras? De keuze is enorm. Je kan het zwembad al dan niet afwerken met een zwembadboord.

Zwembadbekleding

Het zwembad met skimmers kan afgewerkt worden met verschillende soorten kunststof zoals een zwembadliner of met polyester. Deze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Wens je een luxe overloopzwembad, dan kan je het eventueel laten bekleden met glasmozaïek.

Opties & toebehoren

Skimmerzwembaden zijn uit te breiden met tal van toebehoren en opties zoals:

Voor- en nadelen skimmerzwembad

  • + vrij goedkoop bouwkundig zwembad
  • + zeer weinig kans op lekkage
  • + technisch makkelijke uitvoering
  • + mogelijk bij bouwkundige zwembaden en kunststof zwembaden
  • - op termijn vuile randen ( roet & vet )
  • - meer onderhoud

Prijs skimmerzwembad vergelijken = offertes aanvragen

Wat kost de aanleg van een skimmerzwembad? Wat zijn de onderhoudskosten? Belangrijk is om de prijzen en kosten te vergelijken bij een aannemers van zwembadaanleg van skimmerzwembaden. Je kan zo geld besparen op de bouw van een skimmerzwembad.

Offerte skimmerzwembad aanleggen