Zwembadtrappen

Een zwembadtrap is onontbeerlijk om veilig het zwembad te betreden. Er zijn een aantal soorten zwembadtrappen te verkrijgen.

Inlooptrappen

De inlooptrap is een rechte of ronde zwembadtrap. De ronde inlooptrap is een trap met afgeronde treden. De rechte inlooptrap bevat rechte of hoekige treden en start meestal aan de korte zijde van het zwembad . De rechte trap kan ook starten vanuit een cirkel ( Romeins zwembad ). De inlooptrap is kant-en-klaar bij de kuipzwembaden zwembaden. Deze zit als het ware reeds in de mal / model verwerkt. Bij bouwkundige zwembaden dient de trap op maat gemaakt worden.

Hou er rekening mee dat een inlooptrap veel plaats kan innemen indien deze langs de zijkant van het zwembad wordt geplaatst. Kies dan voor een zwembad dat breed genoeg is of kies voor een trap die langs de voorzijde van het zwembad wordt geplaatst.

Hoektrappen

De hoektrap is een zwembadtrap dewelke in de hoek(en) van het zwembad wordt geplaatst. De ronde hoektrap is een trap met ronde traptreden die in de hoek(en) van het zwembad geplaatst worden. De rechte hoektrap is een trap met rechte of hoekige traptreden die in de hoek(en) van het zwembad geplaatst worden.

Als klant kan je kiezen om een hoektrap links, rechts of in beide hoeken te laten plaatsen. Afhankelijk van de toegankelijkheid, ontwerp en de gebruiker van het zwembad zijn één of meerdere trappen nodig.

RVS zwembadtrap & leuning

Indien er geen inlooptrap voorzien werd, kan je steeds veilig in en uit het zwembad te stappen dankzij een RVS zwembadtrap of RVS zwembad trapladder. Zwembadtrappen zijn verkrijgbaar met 2, 3,4 of 5 treden, afhankelijk van het model.

RVS zwembadtrappen zijn stalen trappen van hoogwaardig RVS staal. De meeste trappen zijn bestendig tegen roest, agressief chloor, zuur, zouten... Deze trappen zijn geschikt voor zowel inbouw zwembaden of opzetzwembaden. Wens je extra veilig in en uit het zwembad te stappen, dan kan je ook kiezen voor een zwembadtrap met extra brede treden. Deze zijn voorzien van antislip profielen. De onderzijde van de trap rust tegen de zijkant van het zwembad. Om de liner of het polyester niet te beschadigen, dienen deze voorzien te zijn van kunststof beschermdoppen. De bovenzijde van de trap wordt vastgemaakt aan de zijkant van het zwembad.

Er bestaan 3 soorten zwembadtrappen

  1. Zwembadtrap voor volledig ingegraven zwembaden
  2. Zwembadtrap voor half ingegraven zwembaden
  3. Zwembadtrap voor volledig bovengrondse zwembaden ( zwembadtrap A-frame )
Er zijn reeds RVS zwembadtrappen verkrijgbaar vanaf €145. Anti-slip treden voor een zwembadtrap zijn te verkrijgen vanaf €25 / stuk

Afneembare trapleuning

Indien gewenst kan de trapleuning afneembaar zijn. Dergelijke trappen bestaan uit 2 delen: de trap en de leuning. Dit maakt het nog veiliger om het zwembad te betreden. Het voordeel is dat de leuning weggenomen kan worden indien een afdekzeil het zwembad afdekt. Hierdoor zit de leuning niet in de weg. De extra armleuning kan afzonderlijk aan de zwembadbestrating ( verankeringset ) vastgemaakt worden.

Wat bepaald de prijs van een zwembadtrap

  • type zwembad; ( volledig ingegraven, half ingegraven, bovengronds zwembad )
  • type techniekinstallatie;
  • draait het zwembad op chloor of op zout;
  • aantal treden;
  • extra leuning of niet;
  • diepte van het zwembad;
  • kunststof of RVS;

Houten trappen

Uiteraard zijn er ook trappen in hout verkrijgbaar. Deze worden het meest geplaatst bij houten opzetzwembaden. Ze worden aan de buitenzijde van het bed geplaatst.

Kunststof zwembadtrap

Vervolgens zijn er de zwembadtrappen in kunststof. Deze zijn verkrijgbaar voor zowel inbouwzwembaden en opzetzwembaden. Voor het inbouwzwembad wordt de kunststof binnentrap ( zie foto ) geplaatst. Dit is een zeer comfortabele trap om veilig het zwembad in en uit te stappen, maar niet goedkoop. Voort het opbouwzwembad kan je kiezen voor een kunststof zwembadtrap met A-frame of voor een kunststof binnentrap mét veiligheidsladder. De prijs is afhankelijk van de hoogte van de trap en de breedte van de treden.

Er is reeds een rechthoekige trap van polyethyleen met 4 treden en reling in wit aluminium verkrijgbaar vanaf €400

Offerte zwembad aanleggen