Luxe zwembad aanleggen

Luxezwembad met LED verlichting

Luxe zwembaden vallen onder de ondergrondse privézwembaden en zijn uitgerust met alle soorten toeters en bellen. Zo worden ze ook exclusieve luxe zwembaden genoemd.

The sky is the limit. Wie een luxe zwembad wenst te bouwen zal graag een exclusief zwembad willen dat nog nergens werd geplaatst. Een standaard zwembad zoals een kunststof zwembad is uiteraard al een stuk luxueuzer dan een opzetzwembad of een zwembad dat je kan opstellen / opblazen.

Luxezwembad in hotel

Maar toch willen rijke mensen met genoeg budget, net dat tikkeltje meer. Zij kiezen voor een bouwkundig zwembad of een zwembad op maat dat ontworpen is volgens hun eisen en budget. De tussenkomst van een architect en een landschapsarchitect is uiteraard onontbeerlijk. Vergeet bij grote zwembaden niet de nodige vergunningen aan te vragen!

Populair bij de beau-monde zijn de betonnen foliezwembaden met zwembadliner, mozaïek zwembaden, inox zwembaden en de epoxy zwembaden.

Luxezwembad in de tuin villa

Vroeger was het bouwen van een luxezwembad voor veel mensen een onbereikbare droom door de hoge kostprijs. Je zag ze alleen in dure luxehotels, b&b's, vakantieparken en wellnesscentra. Toch kan je vandaag reeds een luxezwembad in je tuin laten inbouwen vanaf € 30.000. Door de opkomst van de luxe zwembaden wordt luxe betaalbaar. Wens je binnen een luxezwembad te plaatsen, hou dan rekening met extra kosten voor een goede luchtbehandeling.

Een luxe zwembad is een meerwaarde voor de woning, het laat de waarde van je eigendom stijgen.

Luxueuze opties

Wat denk je van ingebouwde jetstreams, bodem en zwembadwanden, boordstenen in marmer of natuursteen? Maak het bad een stuk levendiger door hier en daar een fontein of waterval te plaatsen. Opvallen tijdens een leuke poolparty? Rust dan het zwembad dan uit met exclusieve en kleurrijke LED zwembadverlichting, volledig controleerbaar dankzij je eigen zwembad domoticasysteem. Zo geef je het luxezwembad de kleur voor elke gelegenheid. De plaatsing van een buitendouche en een glijbaan mogen uiteraard ook niet ontbreken.

De mooiste luxezwembaden zijn de infinity zwembaden en de overloopzwembaden, waarbij het wateroppervlak als een spiegel werkt. Je ziet geen storende boorden.

Bijgebouwen & bestrating

De plaatsing van een mooi poolhouse, uitgerust met bijhorende ligzetels, bar, sauna, Turks stoombad en jacuzzi maken het geheel volledig af. Vergeet niet de tuin rondom het zwembad aan te leggen met tuinpaden en verschillende zonneterrassen in natuursteen.

Poolhouse aan het luxezwembad

Wat kost een luxe zwembad? Het is heel moeilijk om daar een richtprijs op te plakken, daar het meestal om maatwerk gaat. Wij raden aan om offertes te vergelijken bij zwembadbouwers van luxe zwembaden. Prijs luxe zwembad vergelijken? Klik hier en vergelijk de kostprijs.

Offerte luxezwembad aanleggen