Energiezuinig & energievriendelijk zwembad plaatsen

Een zwembad bouwen is niet goedkoop. Er zijn een aantal vaste kosten aan verbonden om veilig & aangenaam te kunnen zwemmen. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening kunt mee houden opdat je zo zuinig mogelijk kan blijven genieten.

Zonneboiler / Zonnecollectoren

Zonnecollectoren zorgen ervoor dat koud water wordt opgewarmd, en dit door gratis energie van de zon. Je kan het stroomverbruik ook eventueel koppelen aan een zonnepanelen installatie. Zo bespaar je op de verwarming van je zwembad én op het stroomverbruik van de zwembadinstallatie.

Warmtepomp

Verwarm je zwembad met een elektrische lucht-waterwarmtepomp. Dit is een zeer energiezuinige zwembadverwarming. De warmtepomp onttrekt de warmte uit de buitenlucht, waardoor er geen zonlicht nodig is om het zwembadwater op te warmen. Zo’n 70 à 80% van de nodige energie komt immers uit de omgevingslucht.

Zonnepanelen

Plaats zonnepanelen en produceer gratis elektriciteit voor alle elektrische toestellen / apparaten van jouw zwembadinstallatie. ( pomp / verlichting / warmtepomp / zonnecollectoren... ) Vergelijk de prijs van zonnepanelen en een zonnepaneleninstallatie om het rendement op termijn te bepalen.

Rolluik met solarlamellen

Dankzij een zwembadrolluik, gaat er minder warmte verloren. Hierdoor dient de zwembadverwarming minder te werken. Zo kan je besparen op de elektriciteitskosten.

Installeer een centrifugaal voorfilter

De centrifugaal voorfilter is een unieke filter die water bespaart en voor minder filteronderhoud zorgt op de bestaande filter. Bovendien verleng je de levensduur van het filtermedia. U bespaart tot 70% op uw waterrekening.

Installeer een variabele snelheid filterpomp

In plaats van de standaard klassieke zwembadpomp kan je kiezen voor een filterpomp met variabele snelheid. U bespaart tot 80% energie.

Plaatsing van zwembadisolatie

Wist je dat je door de plaatsing van zwembadisolatie tot €1.500 per jaar kan besparen? De speciaal aangebracht isolatie voor zwembaden voorkomt koudebruggen waardoor het zwembadwater langer warm blijft. Jouw zwembad isoleren op de juiste manier is dus aangeraden.

Offerte zwembad aanleggen