Welke vorm kan je een zwembad geven

De vorm van een zwembad is belangrijk. Wij geven een overzicht van de meest geplaatst vormen.

Rechthoekige zwembaden

Het rechthoekig zwembad is het meest geplaatst zwembad in België en Nederland. Het rechthoekig zwembad kan al dan niet voorzien zijn van een ingebouwde zwembadtrap. Rechthoekige zwembaden kunnen geplaatst worden als bouwkundig betonzwembad of als kunststof zwembad. Een rechthoekig zwembad is ideaal om baantjes te zwemmen. Het oogt zeer strak en modern.

Ovale zwembaden

Ovale zwembaden zijn rechthoekige zwembaden waarvan de hoekse kanten afgrond zijn. De zijkant van deze zwembaden zijn recht.

Ronde zwembaden

Ronde zwembaden hebben geen rechte hoeken. Ze worden veelal geplaatst als bovengronds opzetzwembad of als rond opblaaszwembad voor kinderen.

Kidney zwembaden

Kidney zwembaden hebben de typische vorm van een nier. Alle zijden van het zwembad zijn afgerond, doch wordt de "rechthoekige" vorm een stuk behouden.

L-zwembaden

L-zwembaden zijn zwembaden in een L-vorm. Deze zwembaden nemen redelijk veel plaats in maar zijn ideaal om baantjes in te zwemmen. Kinderen kunnen spelen / zwemmen in het kleine gedeelte van het zwembad. Zo storen ze niet onze zwemkampioenen.

Griekse zwembaden

Griekse zwembaden zijn rechthoekige zwembaden waarvan de hoeken noch rond noch recht zijn. Ze zijn eerder afgeschuind. Ze kunnen ook voorzien worden van mozaïek of een zwembadfolie met print. Dergelijke zwembaden passen bij een klassieke bouwstijl.

Lagune zwembaden

Lagune zwembaden hebben een zeer grillige vorm in de vorm van een "lagune". Er zijn geen rechte hoeken te bespeuren. Dergelijke sierzwembaden zijn vrij duur en ideaal om te plaatsen in een natuurlijke omgeving met veel bloemen en planten.

Romeinse zwembaden

Het Romeins zwembad heeft een zeer klassieke uitstraling en bestaat uit een aantal afrondingen. Deze vorm is terug te vinden in tal van Romeinse bouwwerken.

Offerte zwembad aanleggen