Opzetzwembaden

Opzetzwembaden worden ook wel familiebaden genoemd omdat ze zeer eenvoudig op te zetten zijn en zowel permanent als tijdelijk geplaatst kunnen worden. Men noemt ze ook wel buizenframe zwembaden. Wij leggen de verschillen uit.

Een opzetzwembad plaatsen

Bij de aankoop en plaatsing van een opzetzwembad dien je goed het onderscheidt te maken tussen een tijdelijke plaatsing en permanente plaatsing.

Kies je voor een tijdelijke plaatsing, overweeg dan een model te kopen dat niet te groot is en wat je snel terug kan afbreken en opbergen. Sommige modellen zijn vrij groot en eerder geschikt om te laten staan, daar ze veel werk kosten om op te stellen en af te breken. De hoeveelheid water dat dient gebruikt te worden kan tot 60.000 liter uitkomen.

Uiteraard dien je er dan wel voor te zorgen dat de benodigde toebehoren zoals een filterpomp, onderhoudsproducten, afdekzeil, zwembadverwarming aanwezig zijn. Een zeer groot opzetzwembad, geschikt voor 15 personen kan tot €2.000 kosten, toch blijft de kost relatief goedkoop t.o.v. een permanent buiten- of binnenzwembad.

Naar duurzaamheid is een kunststof zwembad of bouwkundig zwembad natuurlijk beter, maar er zijn ook meer onderhoudskosten aan. Een opbouwzwembad kan daarom een goed alternatief zijn.

Opzetzwembaden kan je op volle grond plaatsen, half inbouwen of volledig inbouwen.

Materiaal zijwand(en)

De behuizing van de kuip van een opzetzwembad kan uit verschillende soorten materialen bestaan zoals metaal, hout, kunststof of enkel PVC met frame.

  • Geen behuizing enkel PVC folie + frame ( kleine zwembaden )
  • Houten behuizing + PVC folie
  • Metalen behuizing + PVC folie
  • Kunststof behuizing + PVC folie

Tal van vormen mogelijk

Opzetzwembaden of préfabzwembaden zijn verkrijgbaar in tal van vormen als ronde opzetzwembaden, ovale opzetzwembaden, rechthoekige opzetzwembaden en vierkante opzetzwembaden. Afhankelijk van het gebruik van het zwembad kan je de vorm kiezen. Wens je baantjes te zwemmen, kies dan een rechthoekig opzetzwembad. Heb je veel plaatsen dan kan je een rond zwembad plaatsen.

Metalen opzetzwembaden

Een metalen opzetzwembad bestaat uit verschillende metalen wanden / onderdelen of kan één rond stuk zijn. Metalen zwembaden kunnen bovengronds, half ingegraven of volledig ingegraven worden. Meestal zijn ze voorzien van een buizenframe.

Metalen zwembaden

Houten opzetzwembaden

Een alternatief voor kunststof, PVC en metaal zijn de houten opzetzwembaden. Zij zijn voorzien van en houten behuizing en kunnen bovengronds, half ingegraven of volledig ingegraven worden.

Houten zwembaden

Kunststof opzetzwembaden

Een zwembad in kunststof bestaat uit een wand in al dan niet opblaasbare kunststof / zwembadliner met bijhorende steunen in metaal. Dit zijn de goedkoopste soort zwembaden die je kan plaatsen.

Kunststof zwembaden

Offerte opzetzwembad aanleggen