Keramische zwembaden

Dit zwembad is ideaal voor zwemplezier als de beschikbare ruimte in de tuin of binnen beperkt is. Het strakke ontwerp en de geringe afmetingen maken het een ideaal zwembad voor kleinere tuinen of voor de installatie binnenshuis.

Wat is keramisch vinylester composiet

De zwembaden zijn vervaardigd uit keramisch vinylester composiet en zijn ook gekend als keramische zwembaden.

De kuip en bodem van deze zwembaden worden volgens de NCS™ technologie (Nano Ceramic Shield) vervaardigd. Deze procedure maakt het mogelijk, dankzij de toevoeging van nano-keramische partikels / glasparels in de thermoharder hars, de porositeit te verminderen, de slijtageweerstand te verhogen en de weerstand tegen hogere watertemperaturen. Het toevoegen van keramische grondstoffen verhogen de chemische weerstand van zwembaden.

De wanden van het het zwembad zijn samengesteld uit lagen van glasvezel versterkt composiet, glasparels en verstevigd door een isolatielaag. De transparante toplaag zorgt ervoor dat de kuip beschermd wordt voor krassen, UV-licht, bacteriën, osmose. Bovendien behoudt het bad beter haarkleur en glans.

Blauw keramisch zwembad met bocht en zijdelingse inlooptrap

Video plaatsing keramisch zwembad

<iframe src="//player.vimeo.com/video/94377991" width="450" height="281" frameborder="0" webkitallowfullscreen="" mozallowfullscreen="" allowfullscreen=""></iframe>

Voordelen van een keramisch zwembad

  • + snelle plaatsing
  • + geen osmose
  • + zeer sterk
  • + kleurvast
  • + UV-bestendig

Kleuren

De basiskleur, 3D-gelcoating en de toplaag zorgen voor unieke, diepe kleuren en kleureffecten. Ze zorgen voor een fantastische schittering van het zwembadwater. Het effect wordt bekomen door het aanbrengen van verschillende coatings boven elkaar, waarin zich glinsterende kleurpartikels bevinden. Deze bevinden zich onder de transparante toplaag. Hierdoor krijg je een "schittering effect". Kleuren zoals inox-look,, wit, blauw, lichtblauw, graniet, grijs... worden aangeboden.

Kleuren keramische zwembaden

Vorm & afmetingen

De meeste keramische zwembaden worden in rechthoekige vorm aangeboden. Je kan kiezen of ze wel of niet van een inlooptrap dienen voorzien te worden. De zwembaden worden gemaakt met een starand die zich op +/- 90cm diepte bevindt, dit maakt het zwemmen een stuk makkelijker én veiliger.

Voorbeeld afmetingen ( lxbxh ):

  • 6m20 x 3m20 x 1m40 cm ( zeer klein zwembad )
  • 7m50 x 3m66 x 1m50 cm
  • 8m20 x 3m80 x 1m50 cm
  • 10m80 x 4m00 x 1m50 cm ( groot zwembad )

Trappen en zitbank

Er kan gekozen worden voor een romeinse trap of een rechte trap inlooptrap aan de kortste zijde van het zwembad, ronde of inlooptrap(pen) in de hoek(en) van het zwembad of voor geen trap. De trappen en bodem zijn voorzien van een anti-sliplaag. Er kan ook aan de achterzijde of in de zijkant van het zwembad een zitbank geïntegreerd worden.

Voorbeeld van plaatsing trappen

Offerte keramisch zwembad aanleggen