Polypropyleen zwembaden

Polypropyleen zwembaden of PP zwembaden zijn een stuk kwalitatiever dan de standaard polyester zwembaden.

Wat is polypropeen

PP staat voor polypropeen, een sterke en flexibele vorm van plastic die zeer resistent is tegen chemische stoffen en bewerkingen. Polypropeen is onder andere terug te vinden in jerrycans, plastic meubelen, zwembaden, opbergbakjes, rietjes en auto-onderdelen. Hoewel het productieproces van PP als niet geheel veilig wordt beschouwd, wijst niets er op dat het eindproduct gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Groen licht dus betreffende polypropeen, zowel op het gebied van gezondheidsrisico’s als het vermogen om gerecycled te kunnen worden.

Polypropeen zwembaden

Een polypropyleen zwembad kan je plaatsen als binnenzwembad of als buitenzwembad. Deze polypropeen zwembaden worden in de fabriek gemaakt en als één zwembad ( in 1 stuk ) vervoerd om vervolgens te plaatsen bij de klant. Ze worden meestal geplaatst als inbouwzwembad.

Er wordt een grote kuil gegraven waarin een gewapende funderingsplaat in beton wordt gegoten. De harde plasticwanden van de zwembaden worden voorzien van de benodigde steunen en buizen om de zijdelingse druk van het water op te vangen.

Het zwembad kan geleverd worden met een Romeinse trap, een rechte inlooptrap(pen) en 1 of meerdere hoektrappen.

Vorm en afmeting

Polypropeen zwembaden zijn te verkrijgen in een aantal standaardvormen zoals: rechthoek, vierkant, rond en ovaal. Dit zijn de goedkoopste zwembaden. Uiteraard kan je ze ook laten maken in speciale vormen met veel trappen en bochten. Uiteraard zijn deze zwembaden veel duurder.

Voordelen

  • + Elke vorm is mogelijk, ook maatwerk
  • + Zeer sterke constructie
  • + Zeer goed bestand tegen chemische producten zoals chloor ( onderhoud + waterbehandeling )
  • + Mooi moderne uitstraling
  • + Snelle montage mogelijk
  • + Leuke zwemervaring
  • + Goed bestand tegen krimp en scheuren
  • + Goed bestand tegen UV, vorst, osmose
  • + Kleurvast
  • + Weinig fabricagefouten ( opbouw in gecontroleerde omgeving / fabriek )

Toebehoren

Polypropeen zwembaden zijn uit te breiden met tal van toebehoren zoals hydromassage jets, waterval, straalpijp, verlichting, jets enz.. Om energie te besparen, kan je kiezen om een overkapping of zwembadafdekking of overkapping te plaatsen, zo blijft het water warm en dien je minder de zwembadverwarming te gebruiken.

Prijs polypropeen zwembad

De prijs van een PP zwembad is afhankelijk van de grootte en de vorm van het zwembad. Uiteraard zal een standaard vorm goedkoper zijn. Indien je de prijzen van een polypropeen zwembad wenst te vergelijken bij aannemers gespecialiseerd in de bouw van polypropeen zwembaden, vergelijk dan via onze website dankzij de gratis offerte-aanvraag. Een polypropeen zwembad aanleggen? Vergelijk hier eerst!

Offerte PP zwembad aanleggen