Zwembadverwarming

Het zwembadwater verwarmen is een must voor wie gedurende het jaar lang zijn/haar zwembad wenst te gebruiken. Afhankelijk van de soort verwarming kan je zowel binnen als buiten zwemmen.

Hoe het zwembad verwarmen

Het zwembadwater kan op verschillende manieren verwarmd worden. Er bestaan klassieke systemen maar ook zeer energievriendelijke verwarmingssystemen.

Warmtepomp

Een warmtepomp kopen om je zwembad te verwarmen? Goed idee! Warmtepompen voor privézwembaden zijn een zeer energievriendelijke zwembadverwarming. Ze ontnemen de warmte uit de lucht.

Warmtepomp

Elektrische zwembadverwarming

Ook door aansluiting van toestellen op het elektriciteitsnet kan je het zwembadwater opwarmen. Meestal zijn zij niet energievriendelijk.

  • Warmtewisselaar
  • Elektrische doorstromer

Zonne energie

Er bestaan een aantal oplossingen om warm water te verkrijgen via de warmte van de zon. Solarmatten, bollen en borden zijn geschikt voor kleine zwembaden. Je kan de temperatuur met gemiddeld 3 à 4 graden opwarmen. Grote privé zwembaden en grote bouwkundige zwembaden kan je opwarmen dankzij de installatie van zonnecollectoren. Het principe is steeds hetzelfde. Koud water wordt door de zon opgewarmd en via de pomp / inspuiters in het zwembad gespoten.

Zomerafdekzeil of overkapping

Warmte stijgt. Een zwembad verliest dan ook de meeste warmte via het wateroppervlak.  Wilt u dat het water in uw zwembad minder snel afkoelt? Zorg dan voor een goede isolerende afdekking van uw zwembad of plaatsen een zwembad overkapping.

  • Afdekzeil
  • Overkapping

Zwembadafdekking