Luchtbehandeling

De luchtbehandeling voor binnenzwembaden van zwembaden is uitermate belangrijk voor de de veiligheid en comfort van een zwempart.

De vochtigheidsgraad van de lucht van een binnenzwembad kan oplopen tot 95%, wat veel te veel is en wat op termijn voor problemen zal zorgen. Een gezond gebruik van het zwembad en de zwembadruimte kan geoptimaliseerd worden dan een optimale luchtbehandeling, inclusief ontvochtiging en warmterugwinning.

De ideale luchtvochtigheidsgraad ligt tussen 50% en 65%

De juiste ontvochtiging van uw zwembadruimte zorgt voor minder schimmel op muren, plafond en tegels en condensatie op ramen. Een aangenaam zwembadklimaat wordt bekomen door een systeem dat ontvochtigt, ventileert én de temperatuur regelt. Een luchtbehandelingssysteem voor zwembaden vermindert de chloorlucht, heeft een grote ontvochtigingscapaciteit om condensatie tegen te gaan en warmt de ruimte op in de zomer.

Aan de hand van de grootte van het badoppervlak, de watertemperatuur, de luchttemperatuur, de luchtvochtigheid en de soort activiteiten in het bad kan voor de juiste luchtbehandeling gekozen worden.

Dit kan bekomen worden door een warmtepomp met een ventilatiesysteem. Men raad aan om de luchttemperatuur +/- 2°hoger te houden dan de temperatuur van het zwembadwater.

Essentieel is een zwembadafdekking. Deze kan over het zwembad geplaatst worden bij niet-gebruik. Het houdt het water warm, is veilig en houdt verdamping tegen.

Binnenzwembad plaatsen met afdekking? Je mag rekenen op +/- €3.000* kosten voor de verwarming van het water, verwarming lokaal, ontvochtiging zwembadruimte, elektriciteitsverbruik circulatiepomp & verlichting enz...

* Hangt af van de grootte van het zwembad, samen met de gewenste watertemperatuur en het lokaalvolume, enz…

Aangezien elke realisatie betreffende een binnenzwembad verschillend is, is er een studie nodig voor elk project om de meest efficiënte en rendabele oplossing te vinden.

Om de lucht af te voeren kan gekozen worden voor sleufroosters ( aluminium roosters, die in de vloer zijn ingebouwd ) of voor luchtkanalen ( aan het plafond ).

Luchtbehandelingsunit

De luchtbehandelingsunit houdt lucht en vocht volautomatisch op de juiste comfortabele waarde, zorgt voor ventilatie met frisse buitenlucht wanneer dit nodig is en dit tegen de laagst mogelijke energiekosten. De luchtbehandelingsunit is uitgerust met een unieke meervoudige warmteterugwinning door middel van een warmtepomp die energie terugwint uit afvallucht en teruggeeft aan verwarming van uw lucht in de zwembadruimte en aan het zwembadwater.

Offerte zwembad aanleggen