Privézwembad aanleggen

Vrouw zit aan haar prié zwembad

Een privé zwembad aanleggen? Dan zijn er tal van mogelijkheden.

De aanleg van een privézwembad kan een echte meerwaarde zijn voor mensen die graag thuis zwemmen. Droom je van je eigen zwembad te plaatsen in de tuin, dan zijn de mogelijkheden enorm groot. Bij de aanleg van een privézwembad spreekt men meestal van een inbouwzwembad of een bouwkundig zwembad. Privézwembaden dienen niet altijd altijd duur te zijn. Vandaag zijn er zeer kwalitatieve baden op markt tegen een vrij gunstige prijs.

Binnen of buiten plaatsen

Eerst en vooral dien je kiezen tussen een binnenzwembad of een buitenzwembad. Kies je voor een privé binnenzwembad, dan dien je vooral rekening te houden met de toegankelijkheid en de technische installatie. ( verwarming & verluchting ) Kies je voor een privé buitenzwembad dan dien je vooral rekening te houden met de ligging en oriëntatie. Ook dient het terrein voldoende toegankelijk & groot te zijn.

Over het algemeen is de plaatsing van een binnenbad duurder dan een buitenzwembad. Buitenzwembaden dienen voldoende geïsoleerd te worden om de afkoeling van het water tegen te gaan.

Standaard of niet

Privé zwembaden kunnen in alle soorten vormen, afmetingen en groottes geplaatst worden. Een privézwembad in beton is volledig op maat en is niet afhankelijk van standaardafmetingen. Kies je voor een privézwembad in kunststof dan dien je te kiezen uit standaardafmetingen. De kuip van kunststof zwembaden wordt meestal in het atelier van de fabrikant gemaakt. Vervolgens wordt het in 1 stuk vervoerd naar de plaats van aanleg.

Soorten privézwembaden

  • Privé zwembad in beton
    De basis van dergelijke zwembaden is beton. De vloer bestaat meestal uit gewapend beton. De wanden worden opgetrokken in volle betonwanden, spuitbeton of polystereenblokken ( verloren bekisting). De binnenbekleding kan bestaan uit een PVC-folie ( liner ), tegels ( natursteen / keramisch), metaal, mozaïek of een waterdichte coating.

  • Privé zwembad in kunststof
    De basis van dergelijke zwembaden is kunststof ( ceramic, polyester / polyethyleen / polypropyleen ). De zwembaden worden in één stuk geplaatst.

Over het algemeen is een een bouwkundig privé zwembad in beton duurder dan de aanleg van een zwembad in kunststof. Ontdek hier alle zwembaden.

Type privé zwembaden

Mooi privé infinity zwembad in open natuur

Inbouwzembaden kunnen op verschillende manieren aangelegd worden. Zo kan je ervoor kiezen voor een skimmer privézwembad, een overloop privé zwembad of een onderloop privé zwembad. Zie je het groots, dan kan een infinity privé zwembad iets voor jou zijn.

Zelf aanleggen of niet

Een ingebouwd en ondergronds privézwembad laten aanleggen laat je het best over aan ervaren zwembadbouwers. Een luxezwembad aanleggen is een grote investering en vraagt toch een grondige voorbereiding. Alleen zo kan je het juiste zwembad kiezen dat goed gelegen is, juist geplaatst is en zeer lang vrij is van lekkages.

Bestrating & bijgebouwen

Privézwembad met poolhouse

Werk het zwembad volledig af met de juiste bestrating & betegeling. Kies voor mooie zwembadtegels rondom het zwembad voor de aanleg van de boordsteen, bestrating rondom het zwembad of voor een zonneterras. Of je kan opteren voor een zwembadrand en terras in een mooie houtsoort.

Ook de plaatsing van een mooi poolhouse of en buitendouche dichtbij het zwembad is een optie.

Offerte privézwembad aanleggen