Infinity zwembaden

Een infinity zwembad bouwen? Dan moet de omgeving en budget het toelaten. Wij geven wat meer informatie over deze luxezwembaden.

Je hebt ze waarschijnlijk als eens gezien in een mooi hotel, gelegen aan de rand van de zee of een mooi meer, of op het dak van een loft in een grote stad... die prachtige zwembaden "zonder rand". Het lijken wel spiegelzwembaden die perfect in de omgeving opgaan.

Wat is een infinityzwembad

 

Een infinity zwembad of landschapszwembad is een zwembad dat als het ware eindeloos opgaat in de omgeving. Het komst het mooiste tot zijn recht alsof het lijkt dat het zwembad geen rand meer heeft. Dit kan bereikt worden door het plaatsen van een overloop zwembad. Bij dergelijke zwembaden loopt het water tot boven de boorsteen om vervolgens in een afvoergoot weg te lopen. Wordt het zwembad dan nog eens geplaatst in een prachtig decor, dan is het infinity zwembad helemaal geslaagd. Je kan ook opteren om slechts langs één zijde van het zwembad het water over de boordsteen te laten weglopen.

Belangrijke criteria

Een infinity zwembad bouwen? Dan dien je rekening te houden met een aantal belangrijke aandachtspunten:

Omgeving

Laat de omgeving het toe? Zoals we weten liggen deze zwembaden op zeer extreme en uitzonderlijke plaatsen in de wereld. Heeft het wel zin om dit in je achtertuin te realiseren of niet? Heb je genoeg plaats? Dien je een bouwkundige vergunning aan te vragen om een zeer groot zwembad aan te leggen? Dien je een landschapsarchitect in te schakelen?

Hoek

Zeer belangrijk is de plaats waar het zwembad wordt geplaatst. Er dient een studie gemaakt te worden om het "eindeloos" effect waar te maken. Valt het zwembad in het niets onder elke hoek van de toeschouwer? Ligt het zwembad niet te hoog of te laag? Maak een grondige studie of het überhaupt mogelijk is om een infinity pool te plaatsen.

Vorm

Infinity zwembaden kunnen elke vorm hebben: recht, rond, ovaal enz... zolang ze maar passen in de omgeving. Indien in de verte mooie bergen te zien zijn, dan zou het zwembad afgerond kunnen zijn. Ligt het op het dak van een hotels, dan opteer je beter voor een recht zwembad. Integreer als het ware het zwembad in de omgeving.

Budget

Vergeet het budget niet. Aangezien dit over overloopzwembaden gaat, is de uitvoering een stuk moeilijker dan de bouw van een gewoon skimmer zwembad. Meestal liggen deze zwembaden op moeilijk bereikbare plaatsen. Bovendien zijn ze zo uniek dat ze volledig op maat dienen gemaakt te worden.

Afwerking

Infinity zwembaden kan je afwerken met een linerfolie, tegels, mozaïek of met coating / polyester bekleding.

Prijs infinity zwembaden

Wens je de prijzen te vergelijken van de aanleg of bouw van een infinity pool? Vergelijk dan hier de prijzen en vraag een vrijblijvende offerte aan bij specialisten in zwembadaanleg.

Offerte zwembad aanleggen