Bouwkundige zwembaden

Bouwkundige zwembaden zijn constructies op maat en worden meestal ondergronds geplaatst. Het voordeel aan het bouwkundig zwembad is dat je meestal niet gebonden bent aan bepaalde afmetingen.

Betonnen zwembaden

Betonnen buitenzwembadHet zwembad in beton wordt ter plaatse gemaakt en kan volledig op maat gemaakt worden. Je kan kan kiezen om een zwembad in gegoten beton, préfab betonpanelen, betonblokken, polystyreen blokken of spuitbeton te laten plaatsen. Ze kunnen afgewerkt worden met een coating of waterdichte pleister.

Betonnen zwembaden

Folie zwembaden of liner zwembaden

Liner buitenzwembadHet folie zwembad is een zwembad waarvan de bekleding bestaat uit een PVC-liner of waterdichte folie. De kuip kan bestaan uit beton of metaal.

Folie zwembaden

Inox zwembaden

Inox zwembaden of RVS zwembaden hebben een kuip in roestvrij staal en zijn prachtig dankzij de weerkaatsing van zon in de kuip.

Inox zwembaden

Mozaïek zwembaden

MozaiekzwembadHet betonzwembad kan afgewerkt worden met een kleurrijk mozaïekeffect. Het materiaal wordt glasmozaiek genoemd en wordt manueel met een speciale coating geplaatst tegen de kuip van het zwembad.

Mozaïek zwembaden

Tegel zwembaden

Zwembad in natuursteenTegelzwembaden worden afgewerkt met tegels. Dit kunnen keramische tegels en natuursteentegels zijn.

Tegel zwembaden

Pleister zwembaden

Bepleisterd zwembadDe kuip van deze zwembaden worden afgewerkt met een in de massa gekleurde mortel of pleister.

Pleister zwembaden

Zwembadbekuiping van bouwkundige zwembaden

Afhankelijk van de constructiemethode kan de kuip afgewerkt worden met een waterdichte bekuiping. Er zijn verschillende mogelijkheden om de kuip waterdicht te maken:

  • Liner of folie: Er wordt een waterdichte zwembadfolie geplaatst
  • Inox: er worden inoxpanelen ( verzinkt RVS ) geplaatst
  • Mozaïek: er wordt glasmozaïek geplaatst
  • Tegels: er worden keramische of natuursteentegels geplaatst
  • Pleister: de kuip wordt afgewerkt met kleurspecie ( mortex )
  • Coating: d.m.v. een waterdichte polyestercoating

Prijs bouwkundig zwembad vergelijken? Wat zijn de kosten voor de aanleg van een bouwkundig zwembad? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Offerte zwembad aanleggen