Epoxy zwembaden

Epoxy acrylaat zwembaden zijn de zeer kwalitatieve zwembaden. Hun kwaliteit overtreft de polyester-, vinylester- en keramische zwembaden.

Wat zijn epoxy zwembaden

Epoxy zwembaden zijn supersterk en kan eigenlijk een luxezwembad genoemd worden. Hun uitmuntende kwaliteit en zeer strakke vorm zorgt ervoor dan je jarenlang kan genieten van het zwembad. Door de sterkte van de kuip en zwembadbodem kan het zwembad met rechte hoeken geleverd worden. Het zwembad oogt zeer modern, stijlvol en strak, ook al is het een inbouwzwembad. Ook de wanden en de bodem van deze zwembaden zijn beter geïsoleerd.

Het zwembad word aanzien als een inbouwzxembad en wordt ondergronds geplaatst.

Doorsnede zwembadwand

Kleuren

Door het gebruik/spuiten van epoxy-acrylaat in de harsen is een epoxyzwembad bijna niet gevoelig aan osmose ( blaasvorming ). Ook de toplaag ( coating ) van het bad is zeer kleurvast, niet gevoelig aan krassen, krimp, UV-bestendig enz... Het gebruik van epoxy en acryl in de toplaag zorgt voor zeer gladde wanden en bodem, bovendien zorgen ze voor mooiere en diepere 3D kleuren. Er bestaan een aantal standaardkleuren zoals lichtblauw, blauw, lichtgrijs, wit en zwart. Op vraag kunnen bijna alle RAL-kleuren verkregen worden.

Standaardkleuren

Binnen- en buitenbad

Door hun geringe afmetingen zijn ze te plaatsen als binnenzwembad en als buitenzwembad. Indien je het zwembad binnen plaatst, dien je wel te zorgen voor een ideaal binnenklimaat dankzij een goede luchtbehandeling.

Voor- en nadelen epoxyzwembad

 • + Zeer hoog kwaliteitsproduct
 • + Stijlvol, modern & strak
 • + Goede mechanische eigenschappen
 • + Luxe uitstraling
 • + Hoge chemische bestendigheid
 • + Rechte hoeken
 • + Onderhoudsvriendelijk
 • + Bestand tegen UV, osmose, krassen, algen
 • + Snelle plaatsing
 • + Verkrijgbaar in verschillende kleuren ( ook 3D effect )
 • + Ook voor kleine tuinen / binnenruimtes

Trappen

De epoxyzwembaden zijn te verkrijgen met een mooie inlooptrap. De zwembadtrap kan in de hoek(en) of langsheen de kortste kant geplaatst worden. De vorm van de treden kan recht of afgerond zijn. Uiteraard kan je ook kiezen om geen trap te plaatsen = meer ruimte in het zwembad.

Vormen

Het epoxyzwembad is te verkrijgen in zeer veel verschillende vormen. Populair zijn de rechthoekige, ovale, kidney en Romeinse zwembaden. De kostprijs is afhankelijk van de soort vorm en de grootte van het zwembad. Zo zal een rechthoekig zwembad veel goedkoper zijn dan een zwembad met veel bochten.

Toebehoren

De rand van het epoxyacrylaat zwembad kan perfect afgewerkt worden met een boordsteen, zwembadtegels of in een houten afwerking. Je kan ook opteren om eventueel een zwembadbedekking ( rolluik / noppenfolie ) of zwembadoverkapping te laten plaatsen. Je kan het zwembad eventueel voorzien van een tegenstroom of van een sfeervolle zwembadverlichting.

Prijs & offerte

De grootte, vorm en kwaliteit zal de prijs van een epoxyzwembad bepalen. De prijs van de plaatsing van een epoxy zwembaden kan je makkelijk vergelijken via onze site. Je kan een gratis offerte aanvragenbij verschillende aannemers en fabrikanten gespecialiseerd in zwembadbouw en zwembadaanleg van deze baden.

Offerte epoxyzwembad aanleggen