Polyester zwembaden

Monoblock zwembad

De zwembadwand van polyester zwembaden wordt in verschillende lagen opgebouwd waaronder polyesterlagen. Ze worden meestal in één stuk gemaakt, geleverd en geplaatst. Hun hoge waterdichtheid, snelle plaatsing en laag onderhoud zijn de belangrijkste troeven. We noemen ze ook wel kunststof zwembaden.

Wat zijn polyester zwembaden

Polyester zwembaden zijn inbouw zwembaden en zijn vooral opgebouwd met polyesterlagen. Het is het meest gebruikte materiaal om zwembaden te maken. Hier spreekt men van standaard glasvezel zwembaden. De zwembaden zijn meestal voorzien van de benodigde isolatie in de wand en bodem. In combinatie met een zwembadafdekking of zwembadoverkapping zorgt zwembadisolatie ervoor dat het zwembadwater niet te snel afkoelt.

Voordelen & nadelen polyester zwembaden

 • + snelle plaatsing
 • + veel vormen mogelijk
 • + vrij sterk
 • + grote keuze kleuren en afmetingen
 • + laag onderhoud
 • - minder sterk dan vinylester & epoxy
 • - minder waterdicht dan vinylester & epoxy
 • - osmosegevoelig
 • - verkleuring bij donkere kleuren

Standaardafmetingen

Plaatsing monoblock zwembad in de tuin

Polyester zwembaden zijn te verkrijgen in tal van afmetingen. Het nadeel is dat je dient te kiezen tussen het aanbod van de fabrikant.

 • Groot: 8/9/10/11m x 4m
 • Klein: 6/7m x 3m

Kleuren

Polyester zwembaden zijn te verkrijgen in een aantal kleuren zoals: wit, blauw, grijs, lichtgrijs en lichtblauw. Polyester zwembaden hebben de neiging tot verkleuren onder invloed van temperatuur, zonlicht en de hoeveelheid chloor. Daarom is het aangeraden om steeds een lichte kleur te kiezen.

Trappen

De zwembaden zijn te verkrijgen met tal van hoek- en design inlooptrappen. De trappen worden in 1 stuk verwerkt in de kuip. Afhankelijk van de vorm van het zwembad kan je kiezen zoals een rechte inlooptrap, 1 of meerdere trappen in de hoek, ronde trappen, rechte trappen... uiteraard zijn er ook modellen verkrijgbaar zonder trap. Hou er rekening mee dat een trap veel plaats inneemt. Bij een klein model kan je eventueel opteren om een inox trap te plaatsen.

Vormen

Het polyester zwembad is te verkrijgen in zeer veel verschillende vormen. Populair zijn de rechthoekige, ovale, kidney en Romeinse zwembaden. Ronde zwembaden worden meestal geplaatst als kinderzwembad. De kostprijs is afhankelijk van de grootte en de vormkeuze. Zo zal een rechthoekig zwembad veel goedkoper zijn dan een lagunezwembad of een zwembad met zeer grillige vormen.

Vormen monoblock zwembaden

Onderhoud & reiniging

Een polyester zwembad vraagt zeer weinig onderhoud t.o.v. een bouwkundig zwembad. Uiteraard dien je rekening te houden met de ligging en oriëntatie van het zwembad.

Toebehoren & afwerking

De rand van het polyester zwembad kan perfect afgewerkt worden met een boordsteen, zwembadtegels of in een houten afwerking. Je kan ook opteren om eventueel een zwembadbedekking of overkapping te laten plaatsen. Je kan het zwembad voorzien van zwembadjets of van een sfeervolle zwembadverlichting.

Prijs & offerte

De grootte en kwaliteit zal de prijs van een polyester zwembad bepalen. De prijs van de plaatsing van een polyester zwembaden kan je makkelijk vergelijken via onze site. Je kan een gratis offerte aanvragen bij verschillende aannemers en fabrikanten gespecialiseerd in zwembadbouw en zwembadaanleg.

Offerte polyester zwembad aanleggen