Welk zwembad kopen

Welk zwembad is het meest geschikt voor mij? Door het groot aanbod van soorten zwembaden en technieken is een zwembad aanschaffen of kopen geen makkelijke keuze.

Persoonlijke keuze

Vooraleer over te gaan tot de bouw van een zwembad dien je jezelf af te vragen welk soort/type zwembad het meest geschikt is voor jou. Een zwembad kopen is een persoonlijke keuze.

Heb je weinig plaats, een beperkt budget en heb je af en toe nood aan extra afkoeling tijdens de warme zomermaanden, dan kan een opblaasbaar zwembad of een opzetzwembad de beste oplossing zijn. Of ben je sportief en wens je gedurende het ganse jaar te kunnen zwemmen dan kan een binnenzwembad wel de beste keuze zijn. Heb je veel plaats en budget, hou je van de azuurblauwe kleur van water in je tuin? Dan kan je opteren voor een mooi inbouwzwembad. Hou je van groen water en ben je een natuurmens, dan kan eventueel een zwemvijver de beste oplossing zijn. Heb je weinig tijd en wens je snel een zwembad in de achtertuin te plaatsen, kies dan voor een polyester inbouwzwembad. Ben je een liefhebber van natuurlijke materialen, dan kan je kiezen voor een houten zwembad.

Type zwembad

 

Een standaard inbouwzwembad of bouwkundig zwembad noemt men ook wel een skimmerzwembad, waarbij het overtollige water wegloopt tussen de zwembadrand en het wateroppervlak. Hou je van een modern zwembad waarbij het water als een spiegel over de zwembadrand loopt, dan is een overloopzwembad de beste keuze. Of hou je van een waterstand tot net onder de zwembadrand, dan kan je opteren voor een onderloop zwembad.

Goedkoop of duur zwembad

Budgettair zijn er ook een aantal mogelijkheden. De goedkoopste zwembaden zijn de plastic zwembaden die je zelf dient op te blazen. Een andere mogelijkheid zijn de opzetzwembaden. Denk maar aan een metalen opzetzwembad met stalen frame. Deze zwembaden zijn bovengrondse zwembaden, zijn snel op te zetten en weer af te breken.

Zie je het groter dan kan je kiezen voor een kunststof zwembad of een bouwkundig zwembad. Speelt geld geen rol en wil je all the way gaan, dan kan je opteren voor een luxezwembad op maat. Zoals je merkt is de aanleg of plaatsing van een zwembad een zeer persoonlijke keuze.

Prijzen vergelijken

Wij geven een overzicht van de prijzen van zwembaden. Dit zijn richtprijzen. Uiteraard is elke situatie / ligging van een zwembad anders.

Wij raden aan om steeds de zwembad prijs te vergelijken bij verschillende aanbieders. Ben je op zoek naar een klein opblaasbaar zwembad of een goedkoop opzetzwembad dan zijn er tegenwoordig tal van online webshops waarop je de prijzen kan vergelijken. Wens je de prijs van een kunststof zwembad te vergelijken of van een bouwkundig zwembad, dan raden wij ook om via onze website een offerte aan te vragen bij professionele zwembadbouwers.

Offerte zwembad aanleggen